Eljött a Mikulás

A téli gyermekkönyvhéten ünnepi előadásra vártuk az általános iskolás gyermekeket. A tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár szerevezésében mintegy kétszáznegyven alsó tagozatos tanuló hangolódott rá Mikulás ünnepére 2015. november 30-án.

A MiaManó Színház társulata A Mikulás Pillangóországban című színdarabot mutatta be interaktív formában. Természetesen a főszereplő mellett helyet kapott a darabban a gonoszkodó krampusz és a farkas koma, akik nem éppen a jó cselekedeteikről voltak híresek. A jó oldalt pedig az aranyló színben tündöklő pillangó, valamint a nyuszika képviselte, akik segítségével a Mikulás is megérkezhetett a gyermekekhez.

A lelkes közönség végig „együtt élt a műsorral”, tanácsot adtak a farkasnak, mit tegyen, hogy ő is kapjon ajándékot a nagyszakállútól, sőt, segítettek a pillangónak és a nyuszinak elkapni a kis krampuszt, mielőtt meglógott volna a Mikulás zsákjával. Végül az erdő lakói és a gyermekek énekszóval köszöntötték a főszereplőt, aki varázskönyvéből azt is kiolvasta, hogy a tatai lurkók nagyon rendesen viselkedtek az idén. A Hull a pelyhes fehér hó kezdetű dal mellett más ismert sláger is felcsendült, mint a Télapó itt van című nóta. Az előadáson pedig a krampusz és a nyuszi megtanította a közönségnek azt az éneket, hogy Itt kopog, ott kopog, megérkezett Télapóka, hopp!

Valóban megérkezett Pillangóországba, és ennek az általános iskolások is tanúi lehettek. Bízunk abban, hogy az élmény, amellyel a gyermekek a műsor alatt gazdagodtak, sokáig elkíséri őket.

Köszönet a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Komárom-Esztergom Megyei Szervezetének a műsor támogatásáért!

Címkék

Kapcsolódó galériák