Bűvészshow-műsor a könyvtári héten

Mollinit, azaz Moltész Gyula bűvészt köszöntöttük a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár vendégeként 2015. október 6-án. Az Országos könyvtári napok keretében megrendezett Bűvészshow-műsorra alsó tagozatos gyermekek látogattak el a Talentum, a Kőkúti és a naszályi Angyalffy Általános Iskolából.

A kicsik kíváncsian várták, vajon milyen ízelítőt láthatnak a bűvésztrükkök tárházából. Az előadásban természetesen előkerültek a különféle kellékek, mint a nyuszimintás kendő, a zsák, a kártya, a karika és a tojás. A műsor első felében zenei aláfestéssel mutatványok sora következett, majd a második részben az interaktivitásé volt a főszerep. Vendégünknek a trükkök végrehajtásában gyermekek segédkeztek. Nem volt könnyű dolga, amikor a sok magasba lendült kéz közül kellett választania! A tanulók közreműködésével sikerült a spárgán a csomót egy pillanat alatt kioldania, egybefűzött karikákat szétválasztania, vagy a tojást belevarázsolnia a zsákba.

A műsor végére a gyermekek egymás között tanakodtak, vajon hogyan csinálta a bűvész az egyes trükköket. Választ persze a hogyan kérdésre nem kaphattak, mindenkinek a fantáziájára bízzuk, hogy miként képzeli el a mutatványok kivitelezését. Gyermekek és felnőttek egyaránt jól érezték magukat a jókedvben bővelkedő eseményen, amely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

Címkék

Kapcsolódó galériák