Országos Könyvtári Napok

10. Országos Könyvtári Napok
2015. október 5–11.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2006 óta sokféle hagyományt követve, de tartalmában mindig megújulva igyekszik ráirányítani a lakosság figyelmét a könyvtárakra. Az évente változó, de mindig egymásra épülő tematika, a különböző korosztályok eltérő igényeire és érdeklődősére, a bennünket körülvevő gyors változásokra figyelés tette a szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozatává ezeket az október eleji napokat.

2014-ben már 5334 programon 230 ezer fő vett részt az ország 1251 településének 1461 intézményében. Ez a kiemelkedően magas szám a hazai könyvtári rendszer összehangolt működésének, az egyre tartalmasabb együttműködéseknek, a különböző könyvtártípusok összefogásának köszönhető.

Ebben az évben a Nagy Könyvtári Show keretében is az a célunk, hogy a hét során kerüljenek bemutatásra a könyvtárak sokszínű szolgáltatásai, azok a korszerű, praktikus, mindenki számára hozzáférhető lehetőségek, amelyek az emberek tájékozódásához, tanulásához, kulturált szabadidős és közösségi tevékenységéhez nyújtanak komoly segítséget, kapaszkodót. Együttműködő partnereink, rendszeres könyvtárhasználóink segítségével szeretnénk minél több olyan személyt is elérni és megnyerni, akik életébe még nem épült be a rendszeres könyvtárlátogatás.

http://osszefogas.kjmk.hu/

Címkék