2015-ben is megrendezésre kerül és nemzetközi programmal bővül a MUZEUM@DIGIT Konferencia

A 2013-as és 2014-es MUZEUM@DIGIT Múzeumi Digitalizálási Konferenciák nagy sikerére való tekintettel a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja idén harmadik alkalommal, november 3-án és 4-én rendezi meg a MUZEUM@DIGIT Konferenciát.

A digitális világ számtalan érdekes témaköre közül 2015-ben nagy hangsúlyt fektetünk az aktuális kérdésekre, illetve a múzeumi bemutatás és kommunikáció során alkalmazható innovatív technológiákra. Tervezett témáink között megtalálhatóak a múzeumok társadalommal való együttműködésének lehetőségei, a digitális kulturális örökség és a felhő alapú szolgáltatások jogi vonatkozásai, az adatvizualizáció, valamint a digitális technológia által nyújtott lehetőségek (storytelling, gamification stb.). 

Idén új nemzetközi programmal bővül a rendezvény, 2015-ben a konferenciához kapcsolódóan kerül megrendezésre az ICOM Új Múzeumi Audiovizuális, Kép- és Hangtechnológiák Nemzetközi Bizottságának (AVICOM) éves fesztiválja, a F@IMP Fesztivál 2015 díjkiosztó gálája is, melynek során az elmúlt év legsikeresebb projektjeit díjazzák. A konferencia ideje alatt a díjazott produkciók egy kiállítás keretében megtekinthetők lesznek, valamint a fesztivál versenyzői közül több audiovizuális, digitális projekt is bemutatkozik majd a két nap során.

A konferencia helye: Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem
Időpontja: 2015. november 3–4.
A konferencia regisztrációs időszaka: szeptember 18. – október 26.

Magyar Nemzeti Múzeum
Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ
06-1-327-7700/598
ommik@hnm.hu
ommik.hu